Jarní očista těla pomocí kouzelné moci bylinek

Příroda se s prvními hřejivými paprsky pomalu probouzí ze zimního spánku, stromy pučí, vzduch se tetelí a ptáci rozeznívají své hlasivky. Jaro je za dveřmi a s ním se blíží i nejlepší čas pro detoxikaci našeho těla. Už odpradávna lidé na začátku jara provádí očistu těla.

 

Tělo zimou zatížené

Krátké dny, dlouhé noci a nedostatek slunečních paprsků se často projevuje nechutí k jakékoli činnosti, zvýšenou únavou, špatnými náladami a větší konzumací kalorických potravin. Během zimy se tělo snaží vytvářet si zásoby tuku jako hlavního zdroje zahřívací energie. To vše vede k tomu, že je náš organismus po zimním období zanesen velkým množstvím toxických a odpadních látek, které negativně ovlivňují naše zdraví. Jak se jich nejlépe zbavit? Prostředkem nejpřirozenějším - přírodou a bylinkami.

Zdravý lidský organismus sice umí nežádoucí toxiny pravidelně vylučovat, ale nesmíme jej zatížit příliš. Čím více toxinů v těle máme, tím hůře se s nimi naše tělo loučí. Jestliže organismus ztrácí schopnost sebeočišťování, postupně se zanáší a přichází první zdravotní problémy.

Většina toxinů se ukládá v tlustém střevě, což se projevuje únavou, poruchami zažívání, bolestmi hlavy a kloubů a zhoršenou kvalitou pleti. Kromě tlustého střeva zatěžují toxické látky i játra. Proto je důležité tělo zásobovat dostatkem vody.

Kvalitní pitný režim je nezbytnou součástí každého zdravého jídelníčku, v období očisty je jeho význam však ještě větší. Dostatek vody je zásadní pro všechny očistné procesy v těle. Voda transportuje živiny k buňkám a napomáhá vylučování nestrávených zplodin látkové přeměny, usazených toxinů a škodlivých látek v těle, a to prostřednictvím moči, potu a vydechovaného vzduchu.

Denně byste měli vypít tolik čisté vody, kolik vážíte, krát 0,03 l. Vedle kvalitní (pramenité) vody si můžete pomoci bylinnými čaji, které nejenže doplní váš denní pitný režim, ale navíc pomohou tělu s detoxikací po zimě.

 

Příroda je nejlepší a nejpřirozenější

Přírodní látky napomáhají mnoha různými způsoby odstranit škodlivé látky z našeho těla. Jsou našemu organismu přirozené a nepůsobí na něj agresivně. Bylinky účinkují přesně tam, kde je potřeba a nezatěžují ostatní orgány. Pokud je užíváme pravidelně, své tělo nejen pročistíme, ale navíc si vytvoříme dostatek obranných látek, které nám pomohou odolávat velké řádce nemocí. Cílem bylinek není potlačování příznaků, ale hledání a vyřešení příčiny.

 

Bylinná směs pro celkovou očistu těla

Ač je naše tělo schopné sebeočisty, je vhodné mu občas pomoci bylinnou směsí pro celkovou očistu. Ta příznivě ovlivňuje naše zdraví, krásu a celkové fungování těla.

Složení: bazalka, kopřiva, třezalka, bříza, tužebník

Návod k přípravě: Jednu rovnou polévkovou lžíci bylinkové směsi přelijte ¼ l horké vody (těsně pod bodem varu). Nechte louhovat 10-15 minut a sceďte. Pijte denně 1 až 2 šálky teplého čaje.

 

Bylinná směs vhodná při obezitě a na podporu hubnutí

Detoxikace a jarní očista je často spojená se snahou o snížení přebytečné váhy. I v tomto případě si můžeme pomoci přírodní cestou. V součinnosti s kvalitním a vyváženým jídelníčkem, dostatkem pohybu a celkově zdravým životním stylem působí bylinky obsažené v této čajové směsi velice dobře a zvýrazňují její celkový účinek.

Složení: krušina, kmín, řebříček, violka

Návod k přípravě: Jednu rovnou polévkovou lžíci bylinkové směsi přelijte ¼ l horké vody (těsně pod bodem varu). Nechte louhovat 10-15 minut a sceďte. Pijte denně 3 šálky teplého čaje nalačno.

 

Co vám přinese jarní úklid v těle pomocí bylinek?

Stále váháte, jestli se pustit do jarní detoxikace pomocí bylinek? Projděte si výčet účinků, na které se můžete těšit. Možná vám to usnadní rozhodování. zlepšení zdravotního stavu zpomalení stárnutí zvýšení činnosti orgánů, které se podílejí na očistě organismu zlepšení činnosti mozku zlepšení nálady zvýšení libida ztráta nadbytečných kilogramů odolnější psychika

 

S láskou Vaše Herbářka

Fotogalerie

foto

Zeptejte se

				
								

Chcete-li publikovat dotaz svým jménem a dostat ode mě upozornění emailem,
registrujte se, nebo se přihlašte prosím