Únor je měsícem ledvin

Zima je sice v plném běhu, ale díky prvním hřejivým slunečním paprskům nám dává najevo, že se jarní dny už zlehýnka a pomaloučku blíží. Únor je doba, kterou většina lidí považuje ještě za hlubokou zimu, proto je nám nejlépe v hřejivém teple domova se šálkem lahodného bylinného čaje v ruce.

Ledviny jsou základním orgánem, který určuje délku života. Tradiční čínská medicína je označuje za „pramen života“. V únoru by měl být naší prioritou i nadále odpočinek. Nabíráme energii a „syslíme“ si ji pro naše ledviny. Považují se za sídlo životní energie a je v nich uložená podstata života. Co se týče emocí, ledviny souvisí také se vztahy k sobě samým i k druhým, jak je prožíváme a jak se v nich cítíme. Pokud máme problémy s ledvinami, je to často odrazem toho, že je nutné si ujasnit, které vztahy jsou pro nás důležité, a ve kterých už naopak nechceme pokračovat. Lpění na vztazích, které nám nic nedávají, nemá smysl. Byla nám dána možnost, že můžeme každé ráno vstávat, abychom mimo jiné tvořili krásné vztahy s druhými a pečovali o své potřeby.

 

Na únor se nejvíc hodí koupel z bylinkové směsi na posílení, kterou tvoří rozmarýn, mateřídouška a levandule.

 

Emocí pro tento měsíc v negativním smyslu je strach. Proto se snažme tyto nepříjemné emoce nepřehlížet a potlačovat, ale pracovat s nimi. Ulevit nám může koupel z bylinkové směsi pro zklidnění, smíření a dosáhnutí potřebné harmonie. Té můžete dosáhnout právě za pomoci kozlíku, dobromysly, meduňky a levandule.

 

Bylinkou vhodnou na ledviny je zejména zlatobýl, který používám v čajové směsi spolu s břízou, šípkem, pampeliškou, kopřivou, truskavcem, přesličkou, jalovcem a medvědicí k posílení a čištění ledvin a močových cest.

 

Zdravé ledviny jsou pro správný chod organismu naprosto nezbytné. Jelikož nám v těle čistí krev od odpadních látek, tak bez jejich dostatečné funkce nemáme šanci vyléčit žádné závažné onemocnění. Právem si tak zaslouží naši péči, obzvláště v tomto měsíci.

Fotogalerie

foto

Zeptejte se

				
								

Chcete-li publikovat dotaz svým jménem a dostat ode mě upozornění emailem,
registrujte se, nebo se přihlašte prosím