Vydejte se na sběr dubnových bylin

Jaro už je v plné kráse a láká nás ke sběru bylin, jejich léčivých listů a květů, zvláště ve volné přírodě. Využijte toho a nasměrujte sílu jarních bylin k regeneraci jater, které s tímto měsícem souvisí. Aby naše játra fungovala bez chybičky, je dobré jim dopřát laskavou sílu, pozitivní náhled na svět a byliny, které je podporují v očistě. Více najdete v článku V dubnu věnujte pozornost játrům, zvláště pokud jste žena.

Jarní byliny mají poměrně velkou sílu, protože v sobě v tomto období slučují celou řadu látek, které mají blahodárné účinky pro lidské tělo. Navíc sběr jarních bylin má své charakteristické kouzlo, a mnohdy je to právě doba, kdy jim věnujeme nejvíce pozornosti z celého roku. Při sběru bylin přijdeme na jiné myšlenky, a pomocí léčivek se po dlouhé zimě opět dostaneme do potřebné kondice.

 

Na jaké byliny se v dubnu zaměřit?

Je samozřejmé, že přesné zařazení bylin do daného měsíce nemůže být dokonalé. Snad vám tento přehled nabídne vše potřebné pro sběr základních léčivých bylin a rostlin. Uvádím zde čistý výběr a některé byliny budu také rozebírat po zbytek měsíce.

Takže sběr těchto prvních bylin určitě nepropásněte:

 

Pokud se vydáte na sběr bylin, nezapomeňte se rozhlédnout kolem sebe a uvědomit si dokonalost přírody. Nepotřebuje nijak vylepšovat. Vše se děje v souladu s inteligencí, která přírodu stvořila a jejímž skvostem jsou také byliny. Při práci přistupujte ke každé rostlince s pokorou a poděkováním za to, že nám pomáhá.

 

S láskou Vaše Herbářka

Fotogalerie

foto

Zeptejte se

				
								

Chcete-li publikovat dotaz svým jménem a dostat ode mě upozornění emailem,
registrujte se, nebo se přihlašte prosím